beats by dre cheap

Selam alejkum

Dani, sedmice, prolaze li prolaze a mi ih budemo svjesni tek kad se uhvatimo u kostac sa problemima :/

Koliko je vec proslo od kako sam se zadnji put javila, skoro mjesec dana? Toliko toga se desilo, da, kad bi pisala, trebali bi mi sati i sati.

Esid se operisao one srijede 9/3 a vec 11/3 smo bili kuci :) Prvih par dana je bilo tesko. Imao je puno bolova, dobio nekoliko puta paracetamol i onda vec 5-6 dan je bilo sve drugacije. Poceo se okretati na stomak, potom 'spadati' sa kreveta i ponovo se sam podizati. Iz lezeceg polozaja podizati se u sjedeci i jos X lopovluka, sve je to krenulo nekako sedmicu dana poslije operacije. Oporavak bi bolji nego sto smo ocekivali pa je i u skoli redovan, doduse kasnije odlazi jer prvi cas i nije tako bitan posto se samo prica i pjeva.

Jedan od razloga zasto nisam prije pisala j ei moj odlazak u Bosnu :( nazalost, razlog nije nimalo lijep. Nana nam je puuuno puuuno bolesna :( da Allah olaksa,amin. U mrskoj su je 15 dana bukvalno patili i na kraju rekli, "ako prezivi noc (20/3-21/3) vodite je gdje hocete!"  Allah dade da prezivi tu noc i Njegovom voljom stigne u Tuzlu na  kliniku za interne bolesti-odjeljenje nefrologije. U ponedjeljak vece (21/3) ja sam vec bila u Tuzli i iscekivala jutro kad cu otici i vidjeti je. Kazu moji domacini, 'ma nece te pustiti, posjete su tek od 3'  haj budi strpljiv i cekaj do ta tri sata!? Nemajuci iskustva (velikog) oko posjeta bolesnicima a jos manje iskustva sa medicinskim radnicima na odjeljenjima gdje leze bolesnici, ipak se odvazih i pustih da me i odbiju ali barem cu pokusati. Ne moze insan tu ostati ravnodusan i neplakati :( Znajuci da tu negdje iza jednih od tih vrata lezi ona koja me rodila, srce zalupa jos jace a grlo se stegne i jedva progovori. U hodniku prvo ugledam jednu med sestru i vec sva u suzama jedva upitam mogu li je vidjeti. Udje moja S prva i govori mojoj majki, imas posjetu :)  a ja neprogovarajuci samo je poljubim i poznade me haman samo po mirisu :(. Hvala ti moja S!

Nana je jako jako bolesna, da Allah olaksa i podari sabura. Dva dana poslije mog dolaska, nani je pokrenuta dijaliza :( Taj prvi dan su je mjerili i rekli da ima oko 95 kg :( sedmicu dana poslije, nakon svih dijaliza ponovnim mjerenjem vaga pokazuje 70 i kusur.  Kako ce dalje ici, samo Allah zna. Ono sto mene umiruje koliko toliko je to sto ima djecu (osim mene) oko sebe, da se medicinsko osoblje brine o njoj jako dobro. Voljela bi biti blizu nje ali...

 

Od vas trazim halala za neodgovorene maile i pm  stvarno nisam u stanju da odgovaram :(

Hvala vam sto pitate za moju majku i sto dovite za nju, Allah vam svako dobro dao, amin

 

Selam alejkum

hendikepiranidjecak
http://hendikepiranidjecak.blogger.ba
03/04/2011 10:49