beats by dre cheap

Hajd pa budi pametan!!!

Nekad pozelim da ne razmisljam, ma pocesto pozelim da ne razmisljam!

 

Selam alejkum

De da probam da se definisem, da definisem stanje sa Esidom, sa upalom koje ima pa haman nema.  Treba li krenuti sa pencilinima ili netreba? Treba li pisha na urino kulturu il' netreba? Da li da ide u skolu ili da neide? Ima li temperaturu ili nema, hocu li zvati dalje od naseg kucnog ljekara? Sta ako sam upravu, sta ako grijesim? Da li da slusam taj unutrasnji glas? Da li grijesim? Sta ako grijesim pa bude gore? A ako sam upravu?

 

Da nastavim sa pitanjima?

 

A gdje im je odgovor?


Jucer ujutro nije bilo dileme!? Upala je bila tu bez razmisljanja. Jedino sto je nedostajalo je njegovo insistiranje da se katerelizira svako 20 min i prije. Nedostajala je temperatura koja bi po nekom redoslijedu trebala biti sa takvim nalazom urina. Jedino sto je imao je bio strah. Prepao se! Nakon drugog katereliziranja, pria ista. Uzimam urin i zovem dezurnog ljekara. K'o pravi papagaj zapjenim (dok me nije prekinuo da kazem sve sto imam) a covjek s druge strane ostade zatecen, pita: "a jeste li vi ljekar ili nesto slicno?"  preko sve muke nasmijem se i velim, daleko od toga :/ samo eto imam skoro 9 godina iskustva :( ( nazalost)! Zbunio se jer (kako nebi nakon toliko prakse) izbrblja xy izraza koji se u svakodnevnom zivotu jako jako rijetko koriste, ma sta rijetko :/ nikad! Osta da nazove ako uspiej da preko bolnice ubaci urin na urino kulturu a ako ne, e onda cemo vidjeti sta cemo. Nenazva on vise :/ osta da ga nadgledamo i ako krene kako netreba, pocnemo terapiju. Posto je Esid cijeli dan bio sasvim prosjecan, bez temp, bez bolova, odlucismo sinoc da necemo pocinjati sa Selexidom, sacekacemo jutro a ako u toku noci bude problema, glodjat cemo se! Noc prodje kao i svaka druga, bez truna razlike. Izmokren u 23:30 pogledan jos x puta (ko bi spavao na iglama?) da bi se "probudio" u 7:00 i zamolio lijepo da kad se izmokri, vrati u krevet, molicu lijepo, kako bi nastavio spavati :) 
Nista mu nefali :) nas zakljucak. Urin naravno provjeravamo, uzimamo flasicu za urinokulturu i ... A glupe upale, nije ni tamo nije ni ovamo!?!?! Leukociti na +1 sasvim OK! Nitriti ni pozitivni ni negativni!?!?! jel moguce? Haman jeste :/ Krvi ni traga!?!?! A glupog i zbunjujuceg testa!!!

Sacekam 8 h i dobijem svoju dr. ispricam joj kako i sta, da sam i ja sama nacisto zbunjena. Da imam hiljadu pitanja i podpitanja i da imam moguce odgovore al nikako da sam sigurna da su tacni. Jutrosnji urin nije za Selexida, to definitivno nije. Dok svaku mogucnost pretumbasmo, dodjosmo do zakljucka da je moguce bio pocetak upale ali da je Trimopan od 5 mg (kojeg je poceo tek u petak) ima uticaja tj. poceo suzbijati daljnje napredovanje iste. U biti, Trimopan se koristi kod upala ali u puno jacim dozama i cesce, kod Esida je samo kao preventiva. Uglavnom, danas je kuci, zafrkava i izmislja sve i svasta (moRe mu se, mama je njegova licna dvorska luda) pipnemo ponekad celo, pijemo caj od uve, jedemo sto nam padne na pamet! Sutra cemo ponovo provjeriti urin pa ako bude losije ( nadamo se da nece) saljemo na detaljne pretrage pa onda razmisljati sta dalje. Vise ne mogu razbijati glavu unaprijed :/

Vas selamimo i ostavljamo Uzvisenom u amanet!

 

hendikepiranidjecak
http://hendikepiranidjecak.blogger.ba
26/11/2012 10:30