beats by dre cheap

Privilegija!

Esselamu alejkum wr wb

 

"Ne volite nešto, a ono mo┼że biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – A Allah zna, a vi ne znate."  (El-Bekare, 216)

Ma koliko sumanuto zvuci, zaista, posebno roditeljstvo je privilegija! Allah tebareke ve te'ala ne daje nista bez razloga i tek tako, nekom!

 

"Sve sto zadesi covjeka nije ga moglo zaobici ,a sve sto ga zaobidje nije ga moglo zadesiti"

 

Allah tebareke ve te'ala najbolje poznaje svoje robove, On nas je stvorio, daje iskusenja onoliko koliko mi mozemo ponijeti, niti manje niti vise! On zna da mozemo, zato nam i daje shodno nasim plecima.
Ono sto mi sami moramo da uradimo je vidjeti to, vidjeti da mozemo i da smo rodjeni jaki i da bezuslovno povjerujemo da smo odabrani jer mozemo!

 

Povod ovog pisanja je prisjecanje na prve dane a i mjesece po Esidovom rodjenju. O tome nisam pisala na pocetku bloga jer se u biti i ne moze rijecima opisati taj vrtlog osjecanja i bure koja se javi u do tad mirnom zivotu! Izgubi se insan u tom vrtlogu jer nisi spreman, posebno ako iskusenje dodje ko munja iz vedra neba kao sto je to bio slucaj kod nas. Cesto razmisljam, kako bi izlgledalo da sam bar malo znala sta me ceka? Znam, znam, glupo je sad o tome razmisljati, nema nikakve koristi. Medjutim, jednostavno se razmisljanju ne mozete oteti. Insan je samo insan, sa svim svojim manama i vrlinama.

 

Na greskama se covjek uci, kaze poslovica. Nazalost, vecina se uci na sopstvenim :( 

 

Sjecam se, onih prvih 2 sedmice dok smo boravili u AS, kad su se momci rodili, ja sam toliko istrazivala o Esidovom hendikepu (rijec hendikep me je toliko ljutila da sam bukvalno galamila na ljekare) ustvari, nisam ni znala sta trazim. Ljekari mi nisu znali reci sta mu je, pa tako sam imala xy stvari koje je trebalo uvezati u jednu cjelinu i dobiti "nesto" nalik Spina Bifidi (tek kasnije je zvanicno bilo Caudal regressions syndrome). Tek kasnije, puno kasnije sam uvidjela da je jako tezak slucaj, jer se dijagnoza nije mogla dati, cak ni na jednoj tako prestiznoj klinici kao sto je AS.

 

Tek sad, gledajuci nazad vidim kolika je zbunjenost u insanu, koliko je neracionalan, koliko je ispunjen strahom, brigom, cim sve ne. Treba da prodje godina i godina da se sve slegne i da insan pocne razmisljati trezvenije i racionalnije.

 

Ya Rabb, olaksaj a ne otezaj svojim robovima, amin!

hendikepiranidjecak
http://hendikepiranidjecak.blogger.ba
28/03/2014 23:32