beats by dre cheap

Rastemo, rastemo :)

Selam alejkum

 

Prije par veceri napisem al' ono bas napisem, podugacak post i ne znam kako, ode sve u nepovrat :( Fakat mi se nije dalo ponovo pisati :/

Moj djecak je masaAllah, elhamdulillah. Koja je to pametnica masaAllah ne mogu ni opisati :) Svoju rodjenu majku zna ostaviti bez rijeci :D Pitanja su vise postala skakljiva al povjerenje jos vece ;)
Nije sala mala, moj momak/momci imaju 11 godina :)

 

Zadnjih par mjeseci nam je bilo bas turbulentno :/ Zdravstveno je elhmadulillah bilo sve poprilicno dobro ali  birokratija zna nekad biti bas iscrpljujuca :/
Skoro dva mjeseca ja sizila oko odobrenja a Esid zbog skina koje su mu nakon operacije jos vise otjesnjale :/ Elem, potrajalo al smo izgurali :)
Stigle su nove skine, u dzins fazonu :) kaze Esid, kad mi spadnu hlace sa korzeta,  nece se ni vidjeti da su spale :D

22.12 je bio zadnji termin za 2014 god. Imali smo kontrolni pregled kod dr. B. Najprije smo otisli na rendgen kako bi snimili onu slatku sapicu, mekanu k'o pamuk :)
I onda je uslijedilo prvo iznenadjenje :) sestrica ga je upitala dali sam zna reci svoj maticni broj na sto ga on onako k'o iz rukava rece :) Bio je to prvi put da kaze cijeli. Znala sam da zna prvih 6 al resto... :)
Moj sin raste :) elhmadulillah!
Poslije smo se uputili kod dr. B i onda je mama "porasla" jos koji cm :D Od samog ulaska i pozdravljanja, B je poceo razgovarati i pitati direktno Esida, sva ona pitanja koja je do prije koji dan pitao mene. Moj sin raste, elhmadulillah.  Da mi je neko rekao da Esid zna razgovarati tako ozbiljno, da mu je vokabular da i odrasli moze da mu pozavidi, ja bi se samo nasmijala i rekla da je to nemoguce. Znam ja da on moze pricati do besvjesti i da sa njim mogu pricati o masi stvari ali je skroz drugacije gledati ga kako razgovara sa nekim drugim i to tako ozbiljno.
Od kako se operisao pa sedmicu dana poslije skidanja gipsa, bio je imobilan pa se sve odrazilo i na kilazu :(  Dr. B je i to primjetio pa je sa Esidom ozbiljno razgovarao o ishrani i vjezbanju. Nije to da Esid jede nezdravo niti prekomjereno ali uzimajuci u obzir koliko se kretao zadnji period, i to je bilo previse. Nije to ni pretjerano mnogo kilograma ali na tom malom tjelu, svaki gram se primjeti :/
 Iskreno, mislila sam da Esid ne prima k znanju sve ono sto je dr B govorio ali sam se poprilicno iznenadila zadnjih dana kako se ponasao :) Naravno, bio je tu i po koji 'izlet' al sve u svemu dobar je! Ponovna kontrola kod B je za 4 mj insaAllah a za rezultat operacije je sasvim zadovoljan, elhamdulillah.

Iskoristit cu priliku da se osvrnem na proteklih 12 mjeseci u 2014-oj godini. Kad sumiram svih ovih 11 godina od kako su nas zivot obogatila ova dva mladica, 2014-ta je bila, vjerujem najmirnija godina u svih ovih 11 godina.  Jedina godina u kojoj nismo imali ni jednu jedinu upalu urinarnih puteva! MasaAllah, elhmadulillah! To je istovremeno i najpozitivnije u 2014-oj godini uz mnogo mnogo drugog pozitivnog sto nam se desilo. Negativnih stvari tj. onog loseg hvala Allahu i nema nesto posebno da izdvojimo. Osim tog jednog virusa koji ga je smarao 10 dana tokom ljetnog odmora, al to je mrvica, ma nista u odnosu na predhodne godine.

Nebi bilo fer da ovaj post zavrsim a da ni rijec ne napisam o druga dva zlata pored Esida :)
Naid i Cuva su dvoje djece o kojoj se moze napisati cijeli roman. O njihovoj ljepoti, pozrtvovanosti, nesebicnosti! Njihovoj ljubavi i paznji koju bezuslovno daju i svom bratu a i nama! Oni su moj/nas ponos! Hvala Uzvisenom Koji nas pocastio njima! 

Vas ostavljamo Uzvisenom u amanet, neka vas on cuva i zastiti iskusenja koja ne mozete podnijeti, amin, amin

hendikepiranidjecak
http://hendikepiranidjecak.blogger.ba
31/12/2014 22:59